Geld voor Limburgse jeugdverblijven

Op 8 augustus 2017

Toerisme Vlaanderen investeert 185.062 euro in 9 erkende jeugdverblijven verspreid over Limburg. 
Met dit geld kunnen vakantieverblijven hun accommodatie toegankelijker, moderner, brandveiliger of kindvriendelijker maken.
Het is niet voor 
iedereen vanzelfsprekend om op vakantie te gaan”, zegt Ben Weyts. “Ook mensen met een zorgbehoefte hebben recht op deze ontspanning. Het vergt investeringen die niet onmiddellijk rendabel zijn. Net daarom komen wij tussen met financiële steun.


Vlaams minister Weyts verlaagt met deze subsidies de vakantiedrempel om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van ontspanning. Hij investeert met deze actie 185.062 euro in Limburgse projecten en meer dan 1 miljoen in heel Vlaanderen.
Het aanbod van jeugdverblijven voor jongeren (met een beperking) is nog te klein”, zegt Weyts. “Een uitbreiding van dit aanbod is dikwijls pas mogelijk als de overheid mee ondersteunt. Dat is één van de dingen die we met dit beleid willen bereiken”.

Akindo in Lommel was dus bij de gelukkigen en kreeg 12.070 euro toegewezen bij hun ingediende aanvraag. Toerisme Vlaanderen dekt voor deze projecten tot een maximum van 40% van de totaal subsidieerbare kost.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is