“N-VA Lommel voor de verandering op uitstap in de lucht”

Op 9 mei 2012

Op zaterdag 5 en zondag 6 mei hield N-VA Lommel halt op de plaatselijke lentekoopjes. Door enkele vragen over Lommel op te lossen maakten passanten kans op een unieke ballonvaart. “Uit onze urne met ruim 400 wedstrijdformulieren werden vier winnaars weerhouden”, licht voorzitter Gert Poets toe. Zij winnen een ballonvaart met vertrek in Lommel.

Korte quiz over Lommel brengt pijnpunten Lommel aan het licht.

Naast enkele ludieke vragen werd ook in een open schiftingsvraag gepolst naar wat de Lommelaar zou doen indien hij het één dag voor het zeggen had in Lommel. Uit de vele antwoorden blijkt dat de Lommelaar vooral bezorgd is over mobiliteit en de leegstand in het winkelcentrum.

Tussen 2008 en 2012 steeg de leegstand in Lommel van 7,9 naar 8,9 % . Dat is meer dan het Limburgse gemiddelde.  Volgens de deelnemers zijn de lang aanslepende GRUP’s en een dalend aantal bezoekers als gevolg van het nieuwe  verkeerscirculatieplan hiervoor de verklaring.

Ook het gebrek aan parkeerplaatsen nabij het winkelcentrum wordt vaak vernoemd. Enkel door de mobiliteitsoefening te herdoen en de bereikbaarheid te verbeteren krijgt Lommel zijn gezellig stadscentrum terug”, besluit Peter Luykx.

Activiteit N-VA Lommel op de lentekoopjes

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is