Basketbal verdient een plek in Lommel, ook in open lucht

Op 7 augustus 2012

De zomermaanden zijn een ideale gelegenheid om met vrienden te sporten in open lucht. De Lommelse basketliefhebber blijft echter in de kou staan. Het huidige buiten-basketplein op het sportterrein in Lommel is in zo’n slechte staat dat basket spelen niet zonder risico op kwetsuren is. N-VA vraagt om deze pleinen een grondige opknapbeurt te geven en wil in de toekomst een nieuw buitenplein aanleggen voor basket in open lucht.

Op de sportvelden in Lommel is ook een basketbalplein aangelegd. Het plein is echter bezaaid met zand, takken, steentjes die zorgen voor uitschuiven en verhogen het risico op kwetsuren. De ondergrond bestaat uit klinkers die erg ongelijk liggen waardoor de spelers struikelen. Het terrein is niet verlicht, de beide ringen hebben verschillende hoogtes en driepuntlijnen ontbreken.

Lommel investeert veel in de aanleg van tennisterreinen en voetbalvelden, maar basket wordt stiefmoederlijk behandeld. Lommel kent een grote basketbalclub met vele liefhebbers. Zij gooien tijdens de zomermaanden graag een balletje in open lucht. N-VA Lommel wil op korte termijn de terreinen een grondige opknapbeurt geven. Op langere termijn wil het voor de basketbal nieuwe buitenterreinen aanleggen die naast het skatepark, de tennisterreinen en de uitgebreide voetbalinfrastructuur ook een plek geven aan open lucht basket.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is