EINDELIJK HARTMASSAGETOESTELLEN ( A.E.D ) IN LOMMEL !

Op 29 oktober 2015

Nadat aanvankelijk het stadsbestuur Lommel - op vraag van de N-VA Lommel - het niet nodig vond om actie te ondernemen naar de aankoop van automatische “hartmassagetoestellen”, is inmiddels in de gemeenteraad van 27 oktober jl. toch een subsidiereglement tot aankoop goedgekeurd.

Reeds op de gemeenteraad van 25 november 2014 werd door de N-VA fractie de nood aan bijkomende publieke A.E.D toestellen aangekaart. Twee publieke toestellen ( politiekantoor + Soeverein ) volstaan uiteraard niet voor een Stad als Lommel.

Om de druk op te voeren werd door de N-VA fractie tijdens de herfstkoopjes van eind september 2015 een publieke actie tot aankoop ondernomen.

Op uitnodiging van de N-VA fractie werd daarenboven door het Rode Kruis van Lommel op de gemeenteraad van 22 september 2015 andermaal aangedrongen om tot aankoop over te gaan.

Het inmiddels goedgekeurde subsidiereglement in de gemeenteraad van 27 oktober 2015 is een zeer goede aanzet om de vermelde nood te ledigen : dit reglement enkel geldig voor onderwijsinstellingen met een sporthal wordt echter best uitgebreid naar alle sportclubs ( ook deze zonder sporthal ).

Doorgedreven oppositievoeren heeft zin !

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is