Gizem Inci kandidate voor N-VA Lommel

Op 27 juni 2012

De 30-jarige Gizem Inci versterkt de N-VA-lijst bij de gemeenteraadsverkiezingen. Deze ‘nieuwe Vlaming’ heeft Turks-Koerdische roots en maakt sinds 2001 succesvol deel uit van de Lommelse gemeenschap. Zij zal zich in het bijzonder toespitsen op de thema’s integratie en migratie.

Gizem InciGizem is Turks-Koerdisch en heeft de Duitse nationaliteit. Zij is mama van Miquel (9) en partner van Pierre Geerinckx. Overdag werkt zij in een Mols interieurbedrijf als productiemedewerkster.  “Zonder haar roots te verloochenen heeft zij zich perfect geïntegreerd in onze stad.  Ik vind het knap dat nieuwkomers zoals Gizem zich ook politiek engageren”, zegt lijsttrekker Peter Luykx.

Gizem deelt de visie van de N-VA op identiteit en verantwoordelijkheidszin. “Ik vind niet dat migranten hun volledige verleden moeten achterlaten wanneer zij zich in onze gemeenschap vestigen.  Wij hebben allemaal onze identiteit en die moeten we respecteren. Maar zonder inburgering en integratie kunnen wij geen toekomst of een professionele carrière uitbouwen. Nieuwkomers mogen zich niet opsluiten in hun eigen tradities en taal maar moeten actief deelnemen aan ons maatschappelijk leven. ”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is