Limburg heeft zo snel mogelijk een snelle Noord-Zuid verbinding nodig

Op 6 oktober 2008

BRUSSEL -  Geen politieke spelletjes maar een kordate en snelle aanpak om zo snel mogelijk te komen tot een Noord-Zuid verbinding tussen Hasselt en Eindhoven.  Dat stelt N-VA volksvertegenwoordiger Peter Luykx.

De keuze van minister Crevits voor de omleidingsweg kent zowel pro’s en contra’s. Het belangrijkste is dat er een vlotte verkeersverbinding komt van Hasselt tot Eindhoven.  Het is niet gepast om te snel victorie te kraaien want ook aan de omleidingsweg dient nog een project MER vooraf te gaan.

Elke actie die zou leiden tot verder uitstel is na 40 jaar wachten verwerpelijk. De dagelijkse miserie voor de duizenden Limburgers op die baan moet stoppen. De verdere ontsluiting van Noord-Limburg en de groei van logistieke bedrijven en overslag mag niet op de lange baan geschoven worden.

De communicatie in dit dossier was inderdaad tot op heden nooit transparant.  Ik vraag daarom aan de minister om vanaf nu alle betrokken partijen voor het volle pond te informeren en te antwoorden op welke kritiek dan ook.

Dit dossier is te belangrijk om opnieuw 40 jaar over te bakkeleien.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is