Lommelaars kleuren N-VA lijsten

Op 30 maart 2009

LOMMEL – N-VA Lommel vaardigt drie kandidaten af voor de lijsten van de Vlaamse en Europese verkiezingen van 7 juni. Voormalig federaal kamerlid Peter Luykx is lijstduwer voor de Vlaamse verkiezingen, nieuwkomer  Marie-Pierre Moulin-Romsee 6de effectieve. Ex-Europees kampioen triatlon Fons Hamblok staat op de 8ste plaats voor de Europese lijst.

Lommels fractieleider Peter Luykx (44) nam na de val van Leterme I (tijdelijk) afscheid van de Kamer. Deze ondernemer en vader van zes kinderen groeide de voorbije jaren uit tot een vaste waarde binnen N-VA Limburg.  Hij wordt effectieve lijstduwer voor N-VA Limburg.  Luykx nam voor het eerst deel aan verkiezingen in 2003 en behaalde toen 3.600 stemmen, in 2004 scoorde hij 5.800 voorkeurstemmen en in 2007 werd hij verkozen tot opvolger met bijna 8.000 stemmen. Peter Luykx : “Onze partij levert sterk werk en bleef rechtlijnig. N-VA is aan een flinke opmars bezig. Ik ben erg tevreden met de lijstvorming. Een gezonde mix van jongeren en ervaring, van enthousiasme en volharding.”

Tandarts en moeder van drie dochters Marie-Pierre Moulin-Romsee (36) begint aan haar eerste verkiezingscampagne. Haar Vlaams-nationale roots kreeg ze van grootvader Gerard Romsee. Marie-Pierre Moulin-Romsee heeft als  6de effectieve haar eerste afspraak met de kiezer. “Sedert enkele jaren wil ik het politieke engagement van mijn grootvader verder zetten. Vlaanderen moet vandaag nog steeds haar vrijheden en rechten afkopen via financiële compensaties. De gezondheidszorg in ons land heeft nood aan een grondige hervorming. Daar wil ik me in het bijzonder op focussen”, besluit Marie-Pierre strijdvaardig.

Europees kandidaat Fons Hamblok (49) is niet aan zijn proefstuk toe. Hij maakte een goede beurt voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 en is momenteel eerste opvolger in de Lommelse gemeenteraad. Hij is zoon van kunstschilder Rik Hamblok. Tussen 1983 en 1993 won hij verscheidene titels in triatlonwedstrijden, met als hoogtepunt de Europese titel op het EK in 1990 in het Oostenrijkse Linz. Fons Hamblok geniet binnen en buiten de provincie nog steeds veel aanzien en staat bekend als een harde werker. Vandaag reist hij als marktkramer door Vlaanderen en kent de bekommernissen van de gewone man in de straat.  Fons kiest voor een Europese come-back.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is