Motorcross en Rally gaan in Lommel niet samen

Op 28 april 2010

LommelLommel speelt in 2012 gastheer voor de Motorcross der Naties, het officieuze wereldkampioenschap.  Begin april stemde de Vlaamse regering in met het initiatief van minister van Sport Philippe Muyters (N-VA) om een subsidie van 250.000 euro toe te kennen aan de organisatie.  Peter Luykx : “De motorcross doet het goed in Lommel en zorgt voor internationale uitstraling. Maar een uitbreiding naar rallycross zou de ontwikkeling van de huidige accommodaties hypothekeren.”

Peter Luykx, fractieleider van N-VA Lommel, toonde zich eerder bijzonder opgetogen over de toekenning van 250.000 euro voor de organisatie van de Motorcross der  : “De organisatie van de vorige Grand Prix verliep uitstekend in Lommel. Een evenement van dergelijke omvang zet Lommel immers mee op de kaart. Met de toewijzing van de Motorcross der Naties in 2012 kan Lommel een echte bijdrage leveren voor de internationale uitstraling van de motorcross in Vlaanderen.”

N-VA Kamerlid Peter Luykx herhaalt zijn bezorgdheid dat de site in Lommel niet gediend is met een uitbreiding van de rallycross. Omdat de rallycross niet langer gehouden mag worden op de Maasmechelse Duivelsberg – het ligt in het Nationaal Park Hoge Kempen – onderzoekt de provincie via een MER of een uitbreiding van het Lommelse terrein mogelijk is. Peter Luykx :”De uitspraak van gedeputeerde Cremers maakt me ongerust. Tijdens de provincieraad van 25 februari herhaalde hij dat de vergunde omloop voor motorsporten in Lommel aan uitbreiding toe is. Provincie Limburg streeft namelijk naar 4 permanente crossterreinen. Tot op heden hebben enkel Genk en Lommel de vereiste vergunningen. Voor de omlopen van Waterloos en Kaulille ligt dat zeer moeilijk.”

In Lommel verloopt de organisatie van motorcrossevenementen voorbeeldig, zonder problemen met vergunningen of klachten van omwonenden. De vzw Stedelijk Motorcrosscentrum Lommel levert al jaren voortreffelijk werk. N-VA pleit daarom voor een verdere uitbouw van de huidige omloop en accommodaties van het Lommelse motorcrosscentrum. De huidige organisatie is toonaangevend voor Vlaanderen. “Indien besloten wordt om ook rallycross aan te bieden, dan vrees ik dat een bruuske toename van evenementen en lawaaihinder door rallycross een bedreiging vormen voor het motorcross.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is