N-VA : “Maak van veroudere bewegwijzering welkomstborden”

Op 1 mei 2012

Op de gemeenteraad van 25 april heeft N-VA Lommel voorgesteld de verouderde bewegwijzering van de industrieterreinen tijdelijk als welkomstbord te gebruiken. Fractieleider Peter Luykx : “De huidige borden bevatten verouderde en foutieve informatie. Deze is verwarrend voor leveranciers en bezoekers. In afwachting van een modern en uniform systeem doen ze beter dienst als verwelkomstborden voor de huidige industriezones.”

Bewegwijzering Industrie Lommel

N-VA Lommel agendeerde opnieuw de noodzaak voor een moderne bewegwijzering van het industrieterrein. Het stadsbestuur antwoordt dat een nieuwe studie lopende is. Fractieleider Peter Luykx licht toe dat het dossier zich reeds sinds 2007 aanslee

pt : “Het stadsbestuur erkent de noodzaak voor een uniforme bewegwijzering. De voorbije jaren werd wel geïnvesteerd in een uitgestrekt en modern industriepark, maar de lang aangekondigde nieuwe bewegwijzering blijft uit.

Een moderne en eenvormige bewegwijzering betekent minder tijdverlies voor transporteurs en een vlotte bereikbaarheid voor klanten.  Nu nemen vele bedrijven zelf het initiatief en ontstaat er een wildgroei van wegwijzers op de verschillende parken. 

De huidige blauw-gele infoborden zijn al 20 jaar oud en bevatten informatie die volledig achterhaald is. Nieuwkomers werden niet toegevoegd, andere bedrijven bestaan niet meer of zijn verhuisd. Peter Luykx : “N-VA Lommel stelt daarom voor de verouderde borden om te vormen tot tijdelijke welkomstborden. Zo bevatten ze ten minste geen foutieve info meer.” 

 

 

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is