N-VA Lommel dient klacht in bij Limburgse gouverneur over de toewijzing van de concessie van het Burgemeestershuis.

Op 29 juli 2014

N-VA Lommel dient klacht in bij Limburgse gouverneur over de toewijzing van de concessie van het Burgemeestershuis. N-VA Lommel heeft steeds beklemtoond dat dit mooie pand volledig ter beschikking moest blijven voor de Lommelse bevolking maar stelt zich ook vragen bij de toewijzing en de te lage huurprijs.

 Te goedkoop

De stad Lommel argumenteerde  haar beslissing om dit historisch pand te verhuren omdat het niet rendabel was. In plaats daarvan werd een concessie uitgeschreven en werd het Burgemeestershuis verhuurd aan de enige kandidaat inschrijver voor 1.200 euro per maand. Peter Luykx:  Dit bedrag is voor N-VA veel te laag voor dit historisch gebouw en niet marktconform in verhouding met vele belastinggelden die de Lommelaar  betaalde. Indien de stad dit gebouw rendabel wil maken, had het nooit aan zo’n lage prijs verhuurd mogen worden.”

Onduidelijk wie

Er daagde maar één kandidaat op binnen de inschrijvingstermijn.  Op zich doet deze magere opkomst vermoeden dat de marktsector niet echt overtuigd is van een horeca-project in het Burgemeestershuis. Maar bovendien bleek dat bij de ondertekening van de uiteindelijke concessie het  niet de oorspronkelijke kandidaat was maar een vennootschap in oprichting die gebruiker zou worden van het pand.  M.a.w. de voorwaarden en feiten gekend bij de toewijzing van de concessie zijn niet dezelfde als bij de finale ondertekening. Of de huidige vennootschap die huurt, voldeed aan de voorwaarden bij inschrijving kon niet vastgesteld worden.

N-VA Lommel verzocht de Deputatie en de Gouverneur een onderzoek in te stellen naar de procedure van de toewijzing van de concessie.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is