N-VA Lommel gaat voor een nieuwe meerderheid

Op 29 juni 2012

In aanwezigheid van N-VA Kamerfractieleider Jan Jambon presenteerde lijsttrekker Peter Luykx een ambitieus N-VA-programma voor de Lommelaar.  Zo wil N-VA  het gecontesteerde verkeerscirculatieplan opnieuw laten onderzoeken, een congres-cel oprichten die het zakentoerisme versterkt,  senioren actief betrekken in het dagdagelijks beleid en via tal van kleine ingrepen het verenigingsleven aanmoedigen.  Een stevig programma maar ook een degelijke lijst met veel nieuwe gezichten.  De groei van onze partij en de instroom van zoveel nieuwe kandidaten moet zich vertalen in een vernieuwde Lommelse gemeenteraad.

U kan hier het integraal programma nalezen waarmee N-VA Lommel naar de kiezer trekt.

Pasta-avond N-VA Lommel

 

Kandidaten

Federaal kamerlid en lijsttrekker Peter Luykx maakte op Domein De Groote Hoef de kandidaten bekend van de N-VA-lijst. “Het jongste bestuurslid Leen Kwanten (27) staat op de tweede plaats.  Leen is handelsingenieur en werkt als commercieel verantwoordelijke bij VDL in Eindhoven, zij speelt basgitaar in een muziekgroep en was leidster bij de Chiro.  Marktkramer en voormalig Europees kampioen triatlon Fons Hamblok (52) staat op drie. Fons is trainer van de Lommelse zwemclub en lid van het AGB Sport en Recreatie. Lijstduwer en nieuw gezicht op de lijst is Karel Wieërs (56), advocaat en overtuigd Vlaams nationalist.  Uittredend raadslid Theo Stelten (71) ondersteunt de lijst met zijn ervaring. Hij was zes jaar lang een trouw en hardwerkend gemeenteraadslid.”  De verdere volgorde van de kandidaten wordt vastgelegd begin juli. De volledige voorstelling van de kandidaten leest u verder in dit bericht.

Pasta-avond N-VA Lommel - 2

De  kiezer beslist

N-VA Lommel telt vandaag twee raadsleden. “We willen onze fractie gevoelig uitbreiden maar blijven realistisch. Wie voor ons kiest weet waar we voor staan. We zijn een politieke partij met een duidelijke merknaam en uitgewerkt programma.  We zijn geen ‘open lijst van de burgemeester’ die zonder partijnaam als een wit product op de markt komt”, aldus fractieleider Peter Luykx.  “Onze fractie heeft zich de afgelopen jaren kritisch en constructief opgesteld. De N-VA is de enige garantie op verandering van bestuur in Lommel. N-VA Lommel wil een nieuwe meerderheid. Hoe ingrijpend die verandering zal zijn, beslist de kiezer op 14 oktober.  Onze partij staat klaar om een nieuwe burgemeester te leveren als de kiezer dat vraagt. Met onze lijsttrekker  en federaal volksvertegenwoordiger Peter Luykx hebben wij een valabele kandidaat,” besluit voorzitter Gert Poets.

N-VA Lommel is de kracht van verandering

“N-VA Lommel heeft een sterke groep op haar lijst verzameld”, meent voorzitter Gert Poets (37), werkzaam op de kwaliteitsdienst bij Mora Snacks. Onze kandidaten vormen samen een perfecte doorsnede van Lommel. Jong en oud, uit het centrum en de gehuchten, zelfstandigen en werknemers, met politieke ervaring en enthousiaste nieuwkomers. Deze kandidaten zijn geëngageerde Lommelaars, elk met hun eigen talenten.”

Dat de verandering ook wortels heeft in het verleden bewijzen oud-leraar en germanist Chel Driesen (67), leerkracht Magda De Vroede (61), fiscalist Johan Bosmans (48), advocate Margriet De Roo-Neven (74), Els Jansen (71) en Marie-Jeanne Bosmans (73).  Deze N-VA- kandidaten zijn de voortzetting van de oude Volksunie.  Met horeca-uitbater Johan Mertens (47), dagbladuitbaatster van de Kiosk Valérie van Gastel (33), verzekeringsspecialist Kris Vanden Boer (37) en zaakvoerster Suzy Mols (45) telt de N-VA Lommelse ondernemers in haar rangen. Gizem Inci is een nieuwe Vlaming op onze lijst. Deze Turkse-Koerdisch dame deelt de zienswijze van de N-VA op identiteit en verantwoordelijkheid.  Andere kandidaten zijn winkelbediende Janine Merkelbach (45), onderwijzers Nathalie Verbakel (40) en kapster Marcia Bijnens (25).

Stefan Kuppens (41), Jan Geurts (47), Rina Alen (56), Tony Claes (54), Wesley Cools (28), Eddy Wouters (40) en Eddy Peeters (45) zijn bestuursleden van het eerste uur die vandaag voor het eerst kandideren.

Pasta-avond N-VA Lommel - 3

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is