Na 20 jaar kondigt stadsbestuur eindelijk nieuwe bewegwijzering industriepark aan

Op 30 april 2014

N-VA Lommel is verheugd dat het stadsbestuur gevolg geeft aan de oproep van N-VA om op het nieuwe Kristalpark ook nieuwe, moderne en duidelijke bewegwijzering te plaatsen.  Voor de bedrijven betekent een betere bewegwijzering minder tijdsverlies voor transporteurs en een vlotte bereikbaarheid voor klanten. Reeds in 2006 beloofde het stadsbestuur dat zij een voorstel zou uitwerken met de lokale industriegroep. N-VA vroeg tijdens de gemeenteraden in oktober 2007, in november 2011 ,in april  2012 en in maart 2013 naar een stand van zaken. Er werd wel gezocht maar acht  jaar na datum werd op het terrein nog niets gerealiseerd.

Vandaag staat het agendapunt om het lastenboek over de aankoop van nieuw signalisatiemateriaal i.f.v. de  bewegwijzering Kristalpark eindelijk op de agenda van de gemeenteraad.  N-VA rekent op een snelle realisatie.

Nu nemen vele bedrijven zelf het initiatief en ontstaat er een wildgroei van wegwijzers op de verschillende parken.  Peter Luykx: “Er werden belangrijke investeringen gedaan in Kristalpark II en III maar de bewegwijzering blijft uit. N-VA pleit voor een uniforme en overzichtelijke bewegwijzering die ‘up to date’ is.”

De huidige blauw-gele infoborden zijn al 20 jaar oud en bevatten informatie die volledig achterhaald is. Dit lijdt tot verwarring.  Vele bedrijven vermeld op deze borden bestaan niet meer of zijn verhuisd.  N-VA Lommel vraagt aan het stadsbestuur om gelijktijdig met de plaatsing van de nieuwe bewegwijzering,  de informatie op deze  oude borden te vervangen door bijvoorbeeld een welkomstgroet.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is