Bedankt aan alle kiezers om samen stand te houden

Op 17 oktober 2018, over deze onderwerpen: Verkiezingen 2018

De verkiezingen zijn achter de rug. N-VA Lommel is er 0.7% op achteruit gegaan, maar hield stand in de sneltrein van verandering die CD&V liet doorstomen naar een spectaculaire overwinning.

N-VA Lommel is nu de coalitiepartner in een nieuwe meerderheid. Dat is een bijzonder goed resultaat na 30 jaar sp.a met Vanvelthoven. We zullen de komende tijd duidelijk maken aan de Lommelse inwoners dat we bij N-VA sterke mensen hebben met veel inhoud.

Het is een bitterzoete overwinning geworden door het verlies van één zetel. We kwamen rond de 200 stemmen te kort om stabiel te kunnen blijven op 6 zetels, terwijl we eigenlijk verwacht hadden om samen met CD&V vooruit te kunnen gaan.
Door 6 jaar een sterke oppositie te voeren in de gemeenteraad werd Lommel langzaam maar zeker wakker. Onze campagne was bij momenten confronterend waar dat nodig was. Daarom voelt het een klein beetje onterecht dat we die inspanningen niet mochten omzetten in een vooruitgang voor de partij. De sprong van een linkse kiezer in Lommel naar N-VA was misschien voor velen een toch brug te ver? De huidige coalitiepartner CD&V ging met een bijzonder positieve campagne en een sterke lijst lopen met de kastanjes die eerder door onze partij uit het vuur werden gehaald. Het is hen gegund. Wij willen daarvan leren.

Dank aan onze kiezers die hun steun en vertrouwen hebben uitgesproken. We gaan er 6 jaar lang samen aan werken om te tonen dat we het waard zijn om te besturen. Aarzel nooit om ons te contacteren of te confronteren met uw gedachten. Wij zijn er voor u en we blijven er voor u!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is