Karel Wieërs lijsttrekker van N-VA Lommel

Op 25 maart 2018, over deze onderwerpen: Afdelingsnieuws

Met volle trots meldt N-VA de eerste twee namen van de N-VA-lijst van 14 oktober 2018 voor afdeling Lommel: Karel Wieërs is lijsttrekker en Peter Luykx lijstduwer. Op zondag 25 maart 2018 maakte de N-VA afdeling Lommel dat bekend op hun aperitiefgesprek met Siegfried Bracke in Den Bonten Oss.

 

Lijsttrekker Karel Wieërs

N-VA fractievoorzitter in de gemeenteraad Karel Wieërs zal als lijsttrekker de ploeg aanvoeren die wil gaan voor een ander Lommel.

Karel Wieërs is advocaat en kent het klappen van de zweep. Nadat hij bijna 30 jaar actief was in tal van Lommelse verenigingen, stapte hij in 2012 in de politiek en werd tot gemeenteraadslid verkozen. Hij ontpopte zich al snel als een fel verdediger van correct handelen in een openbaar bestuur. Vanuit zijn ervaring als advocaat kon hij vanuit de oppositie in de gemeenteraad duidelijk zijn stempel drukken.

Het worden op 14 oktober 2018 spannende verkiezingen voor Lommel, want de reële mogelijkheid bestaat om voor het eerst na 30 jaar socialistisch bestuur een andere bestuursploeg aan het roer te zetten.

Dat is nodig, want mensen en organisaties met nieuwe initiatieven die ooit werden afgekaatst, zullen het stadsbestuur niet meer benaderen om samen te werken of te ontwikkelen in Lommel. Dit moet nu veranderen en vanuit de beweging in de Vlaamse en federale regering weten we dat de verandering werkt. Voor de socialisten in Lommel die sinds 2012 zelfs (uit schaamte?) een andere naam hebben gekozen voor hun fractie, zou een oppositiekuur deugdzaam kunnen werken.

“Het wordt nu tijd dat er iets verandert in Lommel, want onze stad zit duidelijk vast in oude gewoontes. In het belang van de inwoners, de economie en mobiliteit zou het goed zijn dat er in Lommel terug dingen mogelijk worden – en we weten al vanuit de Vlaamse en federale regering dat de verandering met N-VA wel degelijk werkt”, zegt Karel.

 

Lijstduwer Peter Luykx

Op de ereplaats van lijstduwer staat Peter Luykx: “Ik was erbij van in het begin en heb de partij zelfs opgericht in Lommel, maar mijn focus ligt momenteel eerder bovenlokaal.”

Peter sloot zich al na de oprichting in 2002 aan bij de N-VA. Als eerste, Lommelse N-VA-lid en plaatselijk voorzitter stampte Peter in 2003 een stevige afdeling uit de grond. Die telt vandaag zes raadsleden en kan rekenen op de steun van een 20-koppige bestuursploeg. Van 2006 tot 2014 voerde Peter de Lommelse oppositie aan als fractieleider. Lokaal focust hij vooral op dossiers zoals toerisme, ondernemen en erfgoed.

Sinds 2007 is Peter ondertussen meer dan 10 jaar actief op federaal niveau in de Kamer van Volksvertegenwoordigers.

Hij stelt dat hij door dit mandaat “het lokale niveau in contact brengt met interessante subsidiemogelijkheden voor onze stad. Zulke rol zal ik altijd blijven spelen voor Lommel en daarom is de plaats van lijstduwer bij de lokale verkiezingen een correcte vraag aan de kiezer voor mij.” Karel is opgetogen om gesteund te kunnen worden door een federaal parlementslid.

De afgelopen tien jaar leerde Peter het parlement van binnen en van buiten kennen en werd hij een expert in buitenlandse thema’s. In december 2007 werd hij verkozen als volksvertegenwoordiger in de Kamer. In 2010 en 2014 verlengde hij zijn mandaat in de Kamer en werd hij aangesteld als eerste ondervoorzitter in de commissie Buitenlandse Betrekkingen. Daarin volgde hij onder meer de Arabische revolutie op, alsook Centraal Afrika, de diplomatieke beweging, de Catalaanse onafhankelijkheidsbeweging en de rol van ons land in conflictbestrijding in het buitenland. Als lid van de commissie Bedrijfsleven verdedigde hij de hervorming van de Orde van Architecten. Tijdens de huidige federale legislatuur focust hij op Europese aangelegenheden, waarvoor hij een vast lid van de commissie is.

De vrije tijd die hem rest verdeelt Peter over zijn gezin en het verenigingsleven. Hij is lid van tal van Lommelse en parlementaire verenigingen.

 

Bekendmaking volledige lijst N-VA Lommel

Vanaf nu wil Karel Wieërs, na de vele positieve inspanningen van de N-VA-fractie in de gemeenteraad, de lijst voor de verkiezingen beetje bij beetje bekendmaken aan de burgers. Met overtuiging durf ik stellen dat ik vertrouwen heb in het gezond verstand en het juiste buikgevoel van de Lommelaars. ”Ik zal mij dan ook vol energie inzetten om Lommel samen uit te bouwen tot een opvallend veilige en welvarende plek in Vlaanderen”, stelt Karel Wieërs vol overtuiging.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is