Minister Demir investeert 1,77 miljoen euro in rioleringen in Lommel

Op 20 november 2020

Minister Demir investeert 1,77 miljoen euro in rioleringen in Lommel

Nog op te veel plaatsen in Vlaanderen is geen riolering. Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir investeert daarom extra  in rioleringsprojecten. Lommel kan rekenen op maar liefst 1,77miljoen euro voor de aanleg van rioleringen aan de rondweg. N-VA Lommel reageert tevreden op het nieuws: “Onze minister heeft oog voor Lommel en zorgt ervoor dat onze rioleringsgraad omhoog gaat zodat de waterkwaliteit van onze regio kan verbeteren en onze inwoners eindelijk de dienstverlening krijgen die ze verdienen.”

De rioleringsgraad in Vlaanderen moet veel beter. Demir besloot daarom actie te ondernemen, riep de lokale besturen op geen uitstelgedrag te vertonen en gaf aan zij die wél bereid zijn te investeren de kans om extra projecten in te dienen zodat de schup zo snel mogelijk de grond in kan. Zij konden dan, conform het subsidiebesluit, 75% subsidie krijgen voor de rioleringskosten.

AANBESTEDING EN GUNNING TEN LAATSTE EIND 2021

Het resultaat van die extra investeringsronde is er nu. Er werden maar liefst 180 rioleringsprojecten ingediend, goed voor 291 miljoen euro aan investeringen. Die kunnen rekenen op financiële steun van de minister. Vlaanderen doet haar deel en investeert 158 miljoen euro mee. Het gaat telkens om projecten waarvoor de aanbesteding en gunning in de loop van 2021 doorgaan en dus in de meeste gevallen sneller zullen doorgaan dan oorspronkelijk gepland.

In Lommel gaat het om de volgende projecten: Rondweg fase 1 & 2.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is