Minister Weyts investeert 69.453,79 euro in Vrije Lagere School De Speling in Lommel

Op 25 augustus 2020, over deze onderwerpen: Onderwijs

Minister Weyts investeert 69.453,79 euro in Vrije Lagere School De Speling in Lommel

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert 69.453,79 euro in Vrije Lagere School De Speling in Lommel. “Leerlingen en leerkrachten keren na een welverdiende zomervakantie weer naar de klas. Meer dan ooit is gebleken dat een veilige en comfortabele schoolinfrastructuur broodnodig is”, zegt Weyts.   

Onderwijsminister Weyts trekt deze regeerperiode in totaal een half miljard euro extra uit voor schoolinfrastructuur. Deze financiële steun kunnen schoolbesturen uit het gesubsidieerd onderwijs (gemeentelijk, stedelijk, provinciaal en vrij onderwijs) krijgen voor bouw- of verbouwingswerken. In totaal investeert Weyts 3 miljard euro in scholenbouwprojecten. Deze investeringsgolf komt ook Lommel ten goede.

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert zo via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) 69.453,79 euro in Vrije Lagere School De Speling in Lommel. “Concreet gaat het om het plaatsen van screens, asbestverwijdering en het vervangen van de verlichting”, zeggen schepenen Karel Wieërs en Johan Bosmans van N-VA Lommel.

“Het is niet omdat de klassen en schoolgebouwen tijdens de zomer leegstaan dat we niet verder bouwen aan de toekomst”, zegt minister Weyts. “Het is voor leerlingen en leerkrachten eens zo fijn dat zij het nieuwe schooljaar kunnen starten in kwaliteitsvolle schoolinfrastructuur.” 

 

 

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is