Minister Weyts investeert €58.022,52 in Vrije Basisschool Den Heuvel in LOMMEL

Op 26 november 2020

Minister Weyts investeert €58.022,52 in Vrije Basisschool Den Heuvel in LOMMEL

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert €58.022,52  in Vrije Basisschool Den Heuvel in LOMMEL. “Elk kind heeft recht op onderwijs in functionele en duurzame schoolgebouwen”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. “In bijzondere tijden moeten we blijven investeren in onze onderwijskwaliteit en dus ook in een kwaliteitsvol onderwijspatrimonium.”

Onderwijsminister Weyts trekt deze regeerperiode in totaal een half miljard euro extra uit voor schoolinfrastructuur. Deze financiële steun kunnen schoolbesturen uit het gesubsidieerd onderwijs (gemeentelijk, stedelijk, provinciaal en vrij onderwijs) krijgen voor bouw- of verbouwingswerken. In totaal investeert Weyts 3 miljard euro in scholenbouwprojecten. Deze investeringsgolf komt ook GEMEENTE ten goede.

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert zo via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) €58.022,52 in Vrije Basisschool Den Heuvel in LOMMEL. Concreet gaat het om de verbouwing van bestaande kleuterschool, en het aanbouwen van twee extra klaslokalen.

”Leerlingen, leerkrachten en ouders begrijpen sinds de uitbraak van de coronacrisis nog beter hoe ontzettend belangrijk scholen en klassen zijn”, zegt Weyts. “We moeten dan ook volop blijven investeren in de vernieuwing en de verbetering van ons onderwijspatrimonium. Je kan niet investeren in onderwijskwaliteit als je niet tegelijkertijd investeert in de kwaliteit van de onderwijsinfrastructuur.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is