N-VA fractieleider Luykx opent de nieuwe legislatuur

Op 7 januari 2019

Tijdens de installatievergadering van de eerste gemeenteraad van de nieuwe legislatuur kregen de fractievoorzitters de mogelijkheid om een verklaring of een openingswoord uit te spreken. Onder het toeziend oog van de coalitiepartner CD&V met de nieuwe burgemeester Bob Nijs en onze beide N-VA schepenen Karel Wieërs en Johan Bosmans, bracht fractievoorzitter Peter Luykx onderstaande tekst in de vergadering. De Lommelse bevolking was talrijk en met grote interesse aanwezig om het "inzweren" van de leden van de raad mee te kunnen maken.

Geachte Lommelaar,

Na 15 jaar oppositie voeren waarvan 3 jaar op de publieksbanken en 12 jaar vanop de oppositiebanken, mag ik jullie vandaag namens de N-VA fractie voor de eerste maal toespreken vanop de meerderheidsbanken.

Deze eerste woorden wil ik besteden aan dank. Dank aan alle collega-raadsleden van de vorige legislatuur voor hun inzet, voor de pittige debatten en hun constructieve opstelling.

Veel succes gewenst ook aan alle nieuw verkozen raadsleden.  Dank ten slotte aan het vorige schepencollege en burgemeester om op onze vragen te antwoorden, om het debat met ons aan te gaan, voor hun individuele inzet om Lommel te besturen.

De N-VA fractie wenst de nieuwe bestuursploeg veel succes!  Deze nieuwe meerderheid kan op ons rekenen.  Wij zijn vol vertrouwen en alvast zeer tevreden met de toon die onze nieuwe burgemeester zette in zijn eerste interview voor Internetgazet, namelijk ‘bescheidenheid’.  Luisteren naar de Lommelaar en vanuit een neutrale opstelling Lommel vorm geven. Wij zullen dat beleid vanuit onze N-VA fractie mee verdedigen.

Trouwens,  burgemeester, zodra u de meer dan 7000 mails waarover u sprak in het interview beantwoord hebt, zal u merken dat er ook één van mij tussen zit om u te feliciteren.

Collega’s, deze fractie zal haar rol spelen.  Zij zal niet zoals de SP-A in de vorige legislaturen een stilzwijgende meerderheid zijn.  Democratie is de samenwerking van mensen die elkaar bestrijden - niet al te letterlijk - maar wel in deze politieke arena, de gemeenteraad, het belangrijkste beleidsniveau bij uitstek. Wij willen onze rol hierin opnemen en ons actief meewerkend opstellen.

Tot slot ook dank aan het publiek dat vandaag; maar ook de voorbije legislatuur talrijk aanwezig was.  Uiteindelijk gaat het hier niet om de raadsleden maar wel om een goede vertegenwoordiging van de Lommelaars!

Verder wensen we ook iedereen een gezond en gelukkig Nieuwjaar!


Peter Luykx
Fractievoorzitter N-VA Lommel

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is