N-VA Lommel levert twee kandidaten voor de verkiezingen in mei

Op 26 maart 2019, over deze onderwerpen: Verkiezingen 2019

De verkiezingen van 26 mei zijn in volle voorbereiding. Ook in Lommel wordt er niet stilgezeten. N-VA Lommel levert twee kandidaten voor de verkiezingen in mei.

Peter Luykx, volksvertegenwoordiger en fractievoorzitter in Lommel, is effectief kandidaat voor de federale verkiezingen in mei. Luykx is intussen twaalf jaar parlementslid en langst zetelend Kamerlid voor N-VA in Limburg. In mei staat hij op de zesde en verkiesbare plaats van de Limburgse Kamer-lijst. Na het vertrek van Peter Vanvelthoven uit de politiek, is Luykx het enige parlementslid dat Lommel heeft in Brussel. Luykx wil uw Lommelse stem zijn in onze hoofdstad.

Valérie van Gastel werd in oktober voor de tweede maal verkozen als gemeenteraadslid en maakt dus inmiddels reeds meer dan zes jaar actief deel uit van de Lommelse politiek. Het bestuderen van dossiers en het deelnemen aan overleg leerden haar hoe boeiend gemeentepolitiek kan zijn. Haar interesse ligt vooral bij de economische en milieudossiers, maar ook sociale dossiers liggen haar nauw aan het hart. Van Gastel is kandidaat voor het Vlaams parlement en staat op de vijfde plaats bij de opvolgers.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is