NIEUWJAARSTOESPRAAK N-VA LOMMEL 22.01.2016

Op 15 februari 2016, over deze onderwerpen: Afdelingsnieuws, Lokaal sociaal beleid - OCMW, Mobiliteit en openbare werken
Karel Wieërs

Dames en Heren,
Vrienden.

Als fractieleider van de N-VA Lommel in de gemeenteraad, heet ik U allen van harte welkom op deze nieuwjaarsreceptie.
Deze openingszin klinkt erg “ cliché “, maar U moet zich toch realiseren dat onze mandatarissen en bestuursleden zeer veel vrije tijd besteden aan hun N-VA engagement en Uw talrijke aanwezigheid wordt door ons geïnterpreteerd als een appreciatie voor dit werk.

Bij deze oprechte dank aan deze bestuursleden en mandatarissen voor dit werk gedurende 2015 !

Alvorens het woord te verlenen aan onze gaststspreker – minister Ben Weyts – wil ik het nog kort even hebben over de Lommelse politiek :

Uit een enquête van het Nieuwsblad enkele dagen geleden blijkt opvallend dat de tevredenheid van de Lommelse inwoners inzake het huidige beleid daalt sedert 2009 – vooral wegens ontevredenheid om de “veiligheid”, de “mobiliteit” en het “betaalbaar wonen” – met voor gevolg eind 2015  een potentieel van 30 % kiezers die bereid zijn van partij te veranderen ( in 2013 was dit maar 15 % ) …

Ik moet U niet vertellen dat dit in principe vooral grote gevolgen kan hebben voor de grootste partij in Lommel, de  socialisten …. 

De aandachtige politieke waarnemers onder ons hebben echter deze enquête niet nodig om te constateren dat de Lommel bevolking na bijna 30 jaren socialistische alleenheerschappij inderdaad verandering wil en dus een andere meerderheid : zonder de socialisten als het enigszins kan, met de socialisten als het echt moet !!! 

De kaarten in Lommel hebben voor deze politieke verandering nooit zo goed gelegen de laatste 30 jaren, maar onze hardwerkende afdeling kan om dit te verwezenlijken alle hulp gebruiken : Uw hulp dus !!

De bestuursverkiezingen voor N-VA Lommel op 4 maart e.k. – waaromtrent onze leden eerstdaags bericht ontvangen – zijn een ideaal moment om Uw eventueel concreet N-VA engagement te realiseren.

Dames en Heren,
Vrienden,

Gastspreker vanavond – zoals U weet - is minister Weyts, U ongetwijfeld bekend :

- is het niet van omwille van zijn – volgens sommige dames “vreemde” bril ;

- of is het niet omwille van zijn “vreemd” dierenbestand in zijn tuin ;

Dan kent U ongetwijfeld de minister van zijn :

- opvallende en voortdurende  politieke  aanwezigheid ;

- en zijn onbetwistbaar doortastend beleid :

Wat dit beleid betreft specifiek voor Lommel, denk ik hierbij oa. aan :

- de doorbraak die hij realiseerde begin 2015 inzake de Ijzeren Rijn, belangrijk voor Lommel;
- zijn goedkeuring van de “overkapping“ te Lommel van de stationstraat op de kruising met de ring aan de Mc Donald’s : een budget van € 8.000.000,00 ;

- en zeker – misschien meest opvallend – zijn standpunt inzake “onverdoofd slachten” – ik citeer : “ Ik wijk niet onder de druk ! Het verbod blijft “ ……….

en onze “ Ben Laden ” – zoals hij wel eens wordt genoemd – hij voegde de daad bij het woord.

Dames en Heren,

Uiteraard omwille van de ontbrekende Noord-Zuid – enigszins te laat in ons midden - minister Weyts .. die verder zal ingeleid worden door collega Peter.

Ik wens U bij deze alvast een vruchtbaar, gezond en Vlaams 2016 toe !!

Karel Wieërs
Fractieleider N-VA Lommel

22.01.2016 ( Ref. : Weyts 220116 )

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is