Tijdelijke opvang asielzoekers in Parelstrand Lommel

Op 26 december 2015, over deze onderwerpen: Lokaal sociaal beleid - OCMW

De ministerraad besliste gisteren om het Lommelse vakantiedomein Parelstrand tijdelijk in te richten als doorgangscentrum voor asielzoekers.  N-VA Lommel toont  begrip voor de beslissing en vraagt de Lommelaar vertrouwen te hebben dat het Rode Kruis samen met het stadsbestuur en  Fedasil deze operatie in goede banen zal leiden.

De federale regering besloot over te gaan tot de oprichting van tijdelijke opvangcentra in afwachting van een definitief spreidingsprogramma. De blijvende instroom van asielzoekers  dwingt de regering tijdelijk bijkomende opvang te creëren. De Europese grenzen moeten dicht maar intussen is bijkomende opvang noodzakelijk.

N-VA Lommel vraagt dat  Fedasil en de uitbater van het Parelstrand alles zullen doen om de opvang ordelijk te organiseren. We vragen aan het stadsbestuur om mee te werken en in overleg met de Lommelaar waar nodig extra ondersteuning te geven. N-VA Lommel vraagt bijzondere aandacht voor de verkeersveiligheid en om eventuele overlast kordaat aan te pakken en te waken over de veiligheid van de Lommelaar..

Het vakantiedomein Parelstrand in Lommel kent een lagere bezetting tijdens de wintermaanden en beschikt over goede voorzieningen op haar terrein. Dit creëerde een opportuniteit voor tijdelijke opvang.  Het domein is geschikt omwille van de  aanwezige faciliteiten zoals catering en een eigen supermarkt. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is