Weyts investeert 125.195 euro in basisschool Den Heuvel

Op 20 december 2019, over deze onderwerpen: Onderwijs en scholen

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert 125.195 euro in basisschool Den Heuvel in Lommel. Het geld wordt gebruikt voor de aankoop van de bestaande kleuterschool en het naastliggende chiroheem gelegen in de Warande.  “Deze investering is heel welkom”, zeggen schepenen Karel Wieërs en Johan Bosmans van N-VA-Lommel. “Vlak voor Kerst is dit heel goed nieuws voor alle leerlingen en leerkrachten van basisschool Den Heuvel”.

Wie wil investeren in onderwijskwaliteit, moet ook investeren in de kwaliteit van de gebouwen van ons onderwijs. Dat is precies wat Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) doet.

Weyts investeert via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) 125.195 euro in basisschool Den Heuvel in Lommel. Dankzij die financiële steun van de Vlaamse Overheid kan de school de bestaande kleuterschool en het naastliggende chiroheem gelegen in de Warande aankopen.

“Hier is echt nood aan”, zeggen schepenen Karel Wieërs en Johan Bosmans van N-VA-Lommel. “De school doet fantastisch werk, maar kan deze stevige financiële impuls zeer goed gebruiken. Goed nieuws voor de hele gemeente”.

In totaal voorziet minister Weyts deze regeerperiode maar liefst een half miljard euro voor schoolgebouwen. “N-VA-Lommel is heel blij dat de minister ook denkt aan onze basisschool Den Heuvel”, besluiten schepenen Wieërs en Bosmans.

 

Meer info

Michaël Devoldere, woordvoerder Ben Weyts
michael.devoldere [at] vlaanderen.be (subject: Persbericht%3A%20Weyts%20investeert%20125.195%20euro%20in%20basisschool%20Den%20Heuvel%20Lommel) | 0484 14 08 19

 

Rina Alen, voorzitter N-VA Lommel, rina.alen [at] n-va.be

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is