Minister Weyts investeert € 77.516,15 in de Eymardschool in Lommel

Op 8 mei 2020
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert via het Agentschap voor infrastructuur in het Onderwijs (AGION) € 77.516,15 in de Vrije Basisschool voor buitengewoon Onderwijs – Eymardschool te Lommel. Vlaanderen investeert deze regeerperiode een half miljard extra in schoolinfrastructuur. “ Die investeringsgolf zal dus ook in Lommel voelbaar zijn . “, meldt ons schepen Karel Wieërs van de stad Lommel ( N-VA ).  
 
Scholen uit het gemeentelijk, stedelijk en provinciaal en vrij onderwijs kunnen financiële steun krijgen van de Vlaamse Overheid om schoolgebouwen te bouwen of te renoveren. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts trekt deze regeerperiode in totaal een half miljard euro extra uit voor schoolinfrastructuur. Daarmee investeert minister Weyts deze legislatuur 3 miljard euro in scholenbouw. De focus ligt in de eerste plaats op het secundair onderwijs, waar de noden het hoogst zullen zijn. Maar natuurlijk blijft er ook oog voor de andere noden.  
 
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts ( N-VA ) investeert nu via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs ( AGION ) dus € 77.516,15 in de Eymardschool te Lommel.
 
“ Terwijl er door iedereen hard gewerkt wordt aan de aanpak van de coronacrisis, moet ook het reguliere beleid verder gevoerd worden ”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. “ We ijveren voor excellent onderwijs in kwaliteitsvolle schoolinfrastructuur. ” 
 
 
 
Contact: 
Michaël Devoldere, woordvoerder Ben Weyts, 0484 / 14.08.19 
Karel Wieêrs, schepen stad Lommel, 0495 / 54.09.69

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is