Karel Wieërs

Schepen van Toerisme / Glazen Huis / Erfgoed / Stadswerken / Juridische Zaken

Nood aan verandering

Na 35 jaar in Lommel en jarenlang actief in tal van verenigingen als de fanfare De Heidegalm Kerkhoven, Dorpsraad Kerkhoven, VZW Lommel 1000, de Trudozangers, het Davidsfonds …. mag Karel Wieërs zich een echte Lommelaar noemen.

Tijdens de vorige 6 jaar als gemeenteraadslid, voorzitter van de N-VA fractie alsmede lid van de raad van bestuur van Toerisme Lommel en de AGB Sport heeft Karel zich kunnen inwerken in de vele gemeenteraadsdossiers.

Zijn beroep als advocaat geeft hem daarbij een voordeel: letten op details, de context inschatten en stevig verdedigen. Als je oppositie voert, moet je de vinger aan de pols van de meerderheid durven houden. Karel mag daarin toch wel een doorzetter genoemd worden. Hij is en blijft een fel verdediger van correct handelen in een openbaar bestuur.

Toekomst voor Lommel

Uit de vele vragen, klachten en opmerkingen van de Lommelaren begrijpt Karel Wieërs dat er nog veel werk in Lommel is.

  • De mobiliteit in Lommel volledig herbekijken, een zo goed als gratis parkeerbeleid en een Noord-Zuidschepen die zich actief inzet voor de ontsluiting van Lommel, zijn noodzakelijke en dringende ingrepen.
  • Respect voor elke vorm van “ondernemen” waar geen plaats is voor armoede en eenzaamheid, zijn even grote prioriteiten van Karel.
  • Meer aandacht voor de gehuchten en voortdurende en effectieve steun aan de verenigingen, zijn meer dan ooit noodzakelijk.

Waarden die hij hoog in het vaandel draagt zijn solidariteit, verantwoordelijkheid, respect, oprechtheid en veiligheid.

 

Met hulp van velen

Als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018 is Karel fier een zeer degelijke kandidatenlijst te kunnen aanvoeren.

Het enthousiasme van die ploeg overtuigt hem dagelijks dat voor het eerst na 30 jaar socialistisch bestuur een andere bestuursploeg reële kansen heeft.

Bij zijn partner Marleen Bleys en zijn kinderen Catherine en Michiel vindt hij de nodige steun om de N-VA Lommel te leiden naar een nieuwe coalitie met de N-VA als sterkhouder.

 

Voor een ander Lommel

N-VA Lommel stelt de Lommelaar centraal, geflankeerd door een goed beleid inzake verantwoordelijkheid, veiligheid, welvaart en welzijn.

Karel: "Lommel heeft duidelijk behoefte aan verandering. Ik zal mij dan ook vol energie inzetten om Lommel samen uit te bouwen tot een opvallend veilige en welvarende plek in Vlaanderen."