VZW Jeugdwerking chiro parochie kattenbos en Chiroheem Jonathan in Lommel krijgen samen 3968 euro aan steunmaatregelen toegekend.

Op 3 september 2020

 

VZW jeugdwerking chiro parochie Kattenbos en Chiroheem Jonathan in Lommel krijgen samen 3968 euro aan steunmaatregelen toegekend.

Vlaams minister van toerisme Zuhal Demir heeft via Toerisme Vlaanderen al 12,5 miljoen euro aan steunmaatregelen toegekend aan het sociaal toerisme. Het geld dient voor sociale kortingen voor mensen in armoede, voor vakantie-organisaties die samenwerken in het netwerk ‘Iedereen verdient Vakantie’ en om de zorg- en jeugdverblijven in Vlaanderen te ondersteunen. Ook VZW Jeugdwerking chiro parochie kattenbos  en Chiroheem Jonathan  in Lommel  kregen samen 3968 euro toegekend. Met die middelen geeft de minister toeristische ondernemers een stevige duw in de rug, “Zij verdienen al onze steun want ondanks deze zeer moeilijke periode maken ze het alsnog mogelijk dat kwetsbare groepen net als iedereen kunnen genieten van een deugddoende vakantie of daguitstap”, aldus Karel Wieërs, schepen van o.m. toerisme voor N-VA Lommel. In het najaar volgt nog een tweede uitbetalingsronde.

“De voorbije maanden waren door de coronamaatregelen bijzonder zwaar voor de toeristische sector. En dat heeft niet alleen gevolgen voor wie van toerisme leeft, maar ook voor wie een vakantie of uitstap maar moeilijk zelf kan financieren of speciale zorg nodig heeft. “Het is voor die mensen dat ik via Toerisme Vlaanderen de nodige middelen heb vrijgemaakt” zegt Demir. “Iedereen verdient vakantie en daar zal corona niks aan veranderen.”

Van 14 maart tot en met 7 juni moesten zorg- en jeugdverblijven en vakantie-organisaties noodgedwongen de deuren sluiten door de lockdown. De steun dient om die moeilijke periode te helpen overbruggen:

“Het doet me deugd om te zien hoe onze toeristische ondernemers zelfs in moeilijke omstandigheden inspanningen leveren om vakantie mogelijk te maken voor kwetsbare mensen,” zegt minister Demir. “Zij verdienen niet alleen een dikke pluim, maar ook de nodige middelen om de rekening te laten kloppen. Daarom zullen onze zorg- en jeugdverblijven en vakantie-organisaties ook voor de periode tussen 8 juni en eind augustus op onze steun kunnen rekenen. Toerisme Vlaanderen zal hen hiervoor begin september contacteren. Er volgt ook nog een tweede projectoproep #ontdekkingtroef en de vele partners van het netwerk Iedereen verdient Vakantie kunnen rekenen op nog meer middelen om vakanties voor kwetsbare groepen mogelijk te maken.”

Overzicht van alle betoelaagde jeugd- en zorgverblijven en vakantie-organisaties: https://www.toerismevlaanderen.be/concrete-steunmaatregelen-voor-toeristische-sector

Meer info over de projectoproep #ontdekkingtroef: https://www.iedereenverdientvakantie.be/projectoproepen-eerste-ronde

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is